mesura el funcionament dels panells solars

Instal·lar optimitzadors a les meves plaques solars, val la pena?

Instal·lar optimitzadors a les plaques solars pot ser una decisió molt beneficiosa per a les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum. Els optimitzadors del fabricant Tigo ofereixen diverses avantatges que poden millorar significativament l’eficiència i el rendiment del sistema solar.

En primer lloc, els  optimitzadors Tigo son universals, es poden afegir a qualsevol instal·lació existent, i permeten una monitorització individual de cada panell solar. Això significa que es pot identificar i solucionar problemes específics de rendiment en temps real, cosa que ajuda a mantenir el sistema operant a la seva màxima capacitat. Aquesta funcionalitat és especialment útil en instal·lacions on els panells poden estar parcialment ombrejats o tenir orientacions diferents.

optimitzador de plaques solars        plaques fotovoltaiques amb arbres i ombres

A més, els optimitzadors Tigo milloren l’eficiència global del sistema. En lloc de que el rendiment de tot el sistema es vegi afectat pel panell amb el rendiment més baix, cada panell opera al seu punt màxim de potència. Això pot augmentar la producció d’energia fins a un 25%, depenent de les condicions específiques de la instal·lació.

Un altre avantatge important és la seguretat. Els optimitzadors Tigo inclouen funcions de desconnexió ràpida, que redueixen el risc d’incendis i faciliten les tasques de manteniment i reparació. Aquesta característica és especialment valuosa en entorns residencials i comercials on la seguretat és una prioritat.

Finalment, la instal·lació d’optimitzadors Tigo pot augmentar la vida útil dels panells solars. En reduir l’estrès i l’impacte de les condicions adverses sobre els panells, es pot prolongar la seva durabilitat i assegurar un retorn més gran de la inversió a llarg termini.

En resum, instal·lar optimitzadors Tigo a les plaques solars d’autoconsum és una inversió que pot oferir millores significatives en eficiència, seguretat i rendiment global del sistema.

Desplaçat dalt de tot
×